субота, 18. октобар 2014.

SASTANAK SRPSKIH ENIGMATA (iliti idemo napred)

Danas u Beograd u restoranu "Mornar" održan je sastanak sa samo jednom temom
- Aktuelna situacija oko predsednika "Enigmatskog saveza Srbije" Milorada Živanića.
Sastanak je organizovao "ED Đorđe Natošević" na čelu sa Željkom Dimovićem.
Na sastanku su prisustvovali predstavnici sledećih klubova:
ED "Đorđe Natošević", Sombor (Željko Dimović)
EU "Vuk Karadžić", Beograd (Milenko Mijatović)
EK "Nova Zagonetka" Beograd (Miroslav Lazarević, Ljubiša Banović, Aco Janković)
EK "Valjevo", Valjevo (Voja Dodevski)
EK "Braničevo", Požarevac (Branislav Nikić)
i predstavnici EK "Piramida" iz Novoga Sada (Mile Janković i Ivan Rudić) koji su istovremeno i članovi ED "Đorđe Natošević" tako da su u diskusiju učestvovali ravnopravno sa ostalim članovima ESS-a.
Na sastanak je bio pozvan i predsednik ESS-a Milorad Živanić i njegov portparol, verni sluga iliti leva i desna ruka Slavko Bovan, ali oni iz "opravdanih razloga" nisu mogli da prisustvuju sastanku.
Naravno da nas prisutne ovo nije mnogo iznenadilo, ali ni poremetilo, tako da smo uz iće i piće, razmatrali trenutnu situaciju u ESS-u.
Posle izlaganja Miroslava Lazarevića o svim "podvizima" Milorada Živanića (uskraćivanje uplata honorara na račun ESS-a i direktna finansijska šteta ESS-u, neodržavanje, i nezakazivanje sastanaka predsedništva, samostalan i drzak rad protiv ESS-a, nedozvoljavanje održavanje skupštine na susretima u Boru, nanošenje finansijske štete neblagovremenom registracijom promene podataka u Agenciji za privredne registre (ovo je 5.600 + 6000), bahato ponašanje prema članstvu........) doneta je jednoglasna odluka svih predstavnika svojih klubova i to:
- 1. Da se u roku od 15-k dana predsedniku ESS Miloradu Živanića, dostavi dopis za održavanje VANREDNE SKUPŠTINE, potpisano od 30% članstva ESS-a kako bi po statutu skupština mogla da bude održana. Predsednik je dužan po statutu u roku od 30 dana sazove Vanrednu skupštinu. U koliko predsednik to ne uradi, članstvo koje je dalo predlog, održaće skupštinu bez obzira na Predsednika (ovo je sve po statutu).
- 2. Na Vanrednoj škupštini biće razmatrano (ne)poverenje dosadašnjeg predsednika Milorada Živanića, i ukoliko on ne dobije poverenje većine, biće izabrano novo rukovodstvo ESS-a sa novim predsednikom.
- 3. Utvrditi tačan broj članova ESS-a, popisati članstvo svakog klub-članice saveza, plus samostalne članove saveza. Na ovaj način dobićemo tačan i kompletan spisak celokupnog članstva (naravno sa plaćenom članarinom).
- 4. Razno (susreti, takmičenje, izmene statuta, izdavanje glasnika,ostale aktivnosti).

Nakon ove Vanredne skupštine može da se nadamo da ćemo prevazići sve nesuglasice, svađe, sporove, za dobrobit srpske enigmatike.
Videćemo šta će se desiti, vrlo brzo, već u decembru.

Mile Janković

1 коментар:

Анониман је рекао...

A sta ako Zivanic ne bude smenjen?