четвртак, 6. август 2015.

NOVI SARADNIK "NOVOSTI ENIGME"




Skandinavke novog saradnika "Enigme" Dragana Dragoljevića.

6 коментара:

Mandrak је рекао...

Iz principa ne komentarišem na ovom blogu, ali moram da napravim izuzetak i da javno pohvalim Dragana koji je za vrlo kratko vreme izgradio sasvim autentičan stil. Pomogao sam mu koliko sam mogao i umeo, a pošto sam utvrdio da ima sasvim dovoljno znanja i smisla za ukrštanje, odavno smo krenuli svako svojim putem, tako da sam se sa ovim njegovim radovima sreo prvi put tek kad su objavljeni. Mnogo mi je drago što se pojavio neko ko ima sasvim osoben pristup, čiji je svaki rad pažljivo isplaniran i poduprt namerom da donese nešto dotle neviđeno.

Jedino mi nije baš jasno otkud Dragoljevićevi radovi na Miletovom blogu. Ovde se, koliko znam, sve što u sebi ne sadrži kvadrat 6 x 6 smatra slabim i nedostojnim citiranja, a kamoli objavljivanja. Ipak, trudim da verujem da je vlasnik bloga doživeo nekakav preobražaj, možda prosvetljenje, i da je ipak hteo da podrži mladog kolegu, a nadam se i da je sledeći korak saradnja. Ovo citiranje je tapšanje bez pokrića, a pravi izraz podrške bi, recimo, bile dve strane u novinama, makar iza svega stajale poslednje namere... a ne tvrdim da stoje. To što se Dragan učlanio u EKK ne znači da ne može da objavi nešto kod čika Mileta. :)

Dragan Dragoljević је рекао...

Hvala gospodinu Jankoviću na ovoj reklami. :)

S. Čolaković је рекао...

Za časopis kakav je Enigma, svakako je dobro da neguje autore koji imaju različite stilove u sastavljanju ukrštenih reči. Ja sam (kada je bilo prilike) rado sastavljao radove bez belina. Više puta sam pominjao da sam ih rado rešavao i, ne retko, više uživao baš u njihovom odgonetanju. A kao klinac, kupujući Orbis, Kviz, Hik i još neke listove, imao sam šta i naučiti od vrhunskih jugoslovenskih enigmata, i osetiti zadovoljstvo rešavanja radova sa lepim sintagmama, "provučenim pojmovima" sa jednog na drugi kraj ukrštenice, sa neočekivanim rešenjima i rečima sa suglasničko-samoglasničkim grupama.
Iako ovde ima radova koji mogu biti još bolji (po meni, najbolji je ovaj u sredini), za nekoga ko nije dugo u enigmatici, moj utisak je pozitivan.
Tim pre, jer, ima kolega sa dugim (dužim) stažem koji su se retko upuštali u ozbiljnije kombinovanje i traganje za novim i neobičnim idejama kakvim Dragan teži i kakve je u stanju da realizuje. Verujem da će i dalje napredovati.

Миле Јанковић је рекао...

Na ovom blogu svako može da komentariše.
Naziv bloga je "Srpska enigmatika" pa je jasno da se blog bavi tematikom iz srpske (a i drugih) enigmatike, i svaka informacija, zanimljivost itd.. biće objavljena.
Pojava novog-mladog enigmate svakako zaslužuje pažnju da bude objavljeno, kao i na primer povratak "starog" enigmate (vidi najnoviji post).
Nikakva zla namera ne postoji u predstavljanju ovih radova.
O ostalom otom-potom.

Goran T. је рекао...

Dragan je izuzetno perspektivan enigmata. Volim kad vidim njegovo ime u ukrštenici jer znam da je ukrštenica napravljena strpljivo, a ne odrađena. Sve pohvale za ova tri rada.

Dragan Dragoljević је рекао...

Hvala kolegama na lepim rečima, nadam se da ću još napredovati. :)