петак, 3. јун 2016.

ENIGMATSKI VREMEPLOV (141) - POLITIKA MOZAIK BR.1


Politika Mozaik br.1, 21.06.1979.
Enigmatiku priprema Enigmatski klub iz Beograda, urednik Vlasta Pavlović

Prilog Živadin Jovanović

PDF celog prvog broja Politika Mozaik možete preuzeti OVDE

6 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

Политика Мозаик је лист уз који сам почео да пратим енигматику и почео да састављам, а први енигматски радови су ми изашли управо у њему и то 4. септембра 1980. године.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Имаш ли Бане тај комплет. Ја га имам од првог до последњег. Послао сам Милету те две стране, чекам да то спреми и објави у ПДФ како је и најавио. Поз.
Живадин

Hajro је рекао...

Hvala na ovim prilozima, zanimljivo je prelistati. Čvor Križaljka mi je bila izuzetno draga kao poligon za nadmetanje i dokazivanje umijeća. Sjećam se da sam slao priloge za Mozaik, valjda je nešto i objavljeno. Zanimljivo je primijetiti da je Železnik vrlo prisutan u oba broja jedan. Urednici su mislili na rješavače.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Hajro, poštovanje,
Drago mi je da si prolistao oba broja, i da ti se to sviđa. Mile je prihvatio da objavi sve što pošaljem i interesantno je. Biće još toga. Sretan sam da mogu starim ali i mladim kolegama da učinim zadovoljstvo da prelistaju stare brojeve različitih časopisa koji su nekada izlazili u Yu.
Ako te nešto interesuje, a ja to imam, vrlo rado ću skenirati i pustiti na ovaj blog, ili
čak i tebi direktno pošaljem. Ovih dana ću prolistati Mozaik, samo je 125 brojeva i sve što bude bilo od tvojih radova, objavljenih, skeniraću i poslaću direktno tebi. Pozdrav,
Živadin

Hajro је рекао...

Poštovanje dobri Živadine,
Ovo dobri zaista nije pretjerivanje, jer je veliki posao prelistati hrpu novina, naći i skenirati 25 radova. Obradovan sam i sretan jer sam dobio nešto što mi mnogo znači, a ovo je i potvrda i savršen primjer onog što mi je istinski veliko - postojanja velike hobističke dobre volje i uzajamnog poštovanja i pomaganja. Svaka čast i veliko hvala.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Hajro,
rado sam učinio, i činiću uvek kada nekome treba moja pomoć. Naravno, onoliko koliko mogu. Pozdrav,
Živadin