среда, 1. новембар 2017.

IMPRESUM "NOVOSTI ENIGME"

Ovo stavljam na blog da izvesni visokoobrazovani, diplomirani (nažalost ne i master) psihološ (vidi sliku dole),
bez minuta radnog staža (a neće skoro ni imati), nauči kakvi sve obligacioni odnosi vladaju u ekonomiji.
Dakle, iz impresuma se vidi:
Osnivač i izdavač Novosti Enigme je KOMPANIJA "NOVOSTI", časopis Novosti Enigma je registrovan u APR.
Kompanija "Novosti" (ovo je najvažnije) ne želi saradnju ni sa MJ, ni sa MB, ni sa ESS, a naročito ne sa tobom psihološem, već sa EK "Novom Zagonetkom". Ovo dobro zapamti, svaki privatnik sam odlučuje sa kim će sarađivati, i nikakav psihološ tu ne može ništa da promeni.

4 коментара:

Mandrak је рекао...

Ne znam zašto se obraćaš meni.

Ja i ne želim da sarađujem sa Novostima. Niti sa Novom zagonetkom.
Samo sam se pitao, daštanja radi, kako li iz krečane baš iskopaše istaknutog člana Natoševića i kuma Piramide, koji je na papiru možebiti i član Nove zagonetke?!
Jeste, seli jedno veče taj Muškatirović, Vučelić i ekipa, i uglas zapevali: nećemo ove što rade za džaba, nego nam baš treba Cvetkovićev kum i starčev pasivni član koji 10 ili bogzna koliko godina nije došao ni na jedan skup, niti se setio da pošalje Enigmi bar jedan anagram. Ili bilo šta.

Ako je to saradnja NZ, zašto 40-50 & sadržaja radi Rešad?
Zato što te novine treba i da se prodaju, logično. A ne verujem da u NZ ima još budala koje će za 300-400 dinara praviti komercijalnu i atraktivnu enigmatiku kao on. Pri tom, većina to ne bi umela ni da im se plati suvim zlatom. I tako... Rešad im treba za saradnju, nema veze što je član drugog (dakako, prijateljskog) kluba, ali ne može da bude urednik - zato što ipak nosi drugi dres.

Nije, ah, problem u tome što je musliman (mada je još Šaban govorio da od toga nikad ništa neće biti, jer se ne zove npr. Zoran nego Rešad), nego što živi daleko! Ma, nije valjda? Pri kraju smo druge decenije XXI veka, a u Enigmi se još uvek traži urednikkoji lično dolazi da pokupi papire (pretpostavljam da će Milunović, sa uredničkim honorarom od 70 evra 4 puta mesečno da dolazi u redakciju čak iz Novog Sada - samo da bi strpao par papira u torbu). Stvarno ne znam u kom su fazonu taj Vučinić i ekipa, dal su nepismeni, koji im đavo, ali postoje bar 2 proste operacije koje adresu čine nebitnom: 1) skenirati ono što je u rukopisu i poslati uredniku i 2) spakovati mu to u koverat i poslati poštom (stiže za 1 dan, ne mora preporučeno, jer su u Enigmi vazda bili sirotinja).

Da li će Rešad i dalje raditi ili ne, to ne znam. Sad više i nije toliko potreban, jer Milunović i sam može da održava tih 80 strana. On verovatno smatra, kao i vi (njegove kolege, prijatelji i kumovi) da je autorska enigmatika prevaziđena, i mada objektivno nije imao kad da je prevaziđe jer veliki autor nikad nije bio, verujem da će kao prvi urednik koji zastupa neautorsku struju, pokazati šta ume tj. šta umete. :) Samo odvojite jedan mali harač za starca, i radite šta hoćete.

I uzgred, stvarno ne znam šta si hteo da postigneš ovim izazivačkim postom. Pišeš gluposti (a već sam jednom probao da ti objasnim): ne znam zašto je u ovoj priči bitna moja škola, ali ako je to već potegnuto, hajde neka bar bude istinito (kao što je istino ono što ja pišem o tebi: da si nepismen, da si bahat, da zloupotrebljavaš starce i sirotinju itd. valjda si zato onomad pobegao kao pi*da): 1) diplomirao sam po starom programu i ne treba mi master ni za šta (ne treba mi ni diploma, ali to nije tvoj problem); pripadam jednoj od 4 generacije koja je imala (ne)sreću da bez formalnog masturbiranja bude izjednačena sa tzv. masterom. Ako odlučim na odem na doktorske studije u npr. Beč, moraću da nabavim jednu (na bilo kom fakultetu), jer Evropa ne razume terminološku zbrku koju su napravili takvi kao ti u Ministarstvu prosvete.
I drugo, imam godinu dana radnog staža, a opet ne znam šta se to tebe tiče (istina, radio sam na psihijatriji, ali tebi pomoći nema).

Миле Јанковић је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Миле Јанковић је рекао...

Eto, opet ništa nisi shvatio, izgleda da je malo četiri frtalja, pa ćeš morati u Beč po peti frtalj.
Nova Zagonetka ima ugovor (da li ti znaš šta je to uopšte) sa Kompanijom Novosti, i NZ može da postavi koga hoće za urednika, dispečera, supervizora...
Dakle uređivanje radi NZ, a saradnju mogu da šalju svi koji to žele. Kako ti ne želiš da šalješ radove, šta te onda briga ko će da bude urednik.
Vidim da sve znaš, pa tako i koliko će urednik dobiti novaca, kao da si ti potpisivao ugovor sa Kompanijom Novosti.
Za tvoju informaciju Lazarević ne dobija nikakav "harač", ni od ESS-a, ni od mene, a od Novosti ne može ni da dobije jer verovatno deo koji dobija NZ plaća se na račun (ovo za Novosti nisam baš siguran da je tako).
Bolje bi ti bilo da se više baviš enigmatikom, a manje ljudima, biće ti mnogo bolje.
A ono za psihijatriju, to ti verujem, ali trebao si još tamo da radiš pa bi ti sada bilo mnogo bolje.

Mandrak је рекао...

Jankoviću, kao i uvek do sada, otežano kapiram to o čemu pišeš. Nisam dovoljno pametan da proniknem u tvoje komplikovane misli, a sumnjam da bi mi i doktorat pomogao.

Lazarevića, tebe i ostatak vašeg ganga ja, u principu, ne razdvajam. Da li ste glupu odluku doneli zajedno ili se starac sam setio vašeg druga koji 10-15 godina ne učestvuje ni u čemu (osim u somborskim bahanalijama), to ne mogu da znam. Ali logičnija je prva pretpostavka, iz razloga koje sam pobrojao u prethodnom komentaru (istina, tebe možda ovog puta ništa nisu pitali, znajući da bi predložio sebe... u stvari, čudi me da ti nisu poverili tu veličanstvenu dužnost: ti si osvedočeni prijatelj Nove zagonetke, bio si jednom čak i specijalni gost na njihovoj skupštini... znaš, kad si izneo onu teoriju zavere o prostoj računici).

U svakom slučaju, Milunović je član NZ samo na papiru (a je retroaktivno učlanjen... vi ste, inače, poznati po tim retroaktivnim metodama). Ako je to toliko bitno, mogao je i Rešad da se učlani. A ta priča nema nikakve veze s ugovorom, ne znam šta lupetaš.

Ukratko (deseti put pišem isto), to je ponižavajuće za one koji su godinama radili za te novine (da ne naglašavam: besplatno ili skoro besplatno). Nije tu više stvar u parama, para u Enigmi nema, Tošić je dobijao 8 000 dinara (valjda je i socijalna pomoć veća), nego je samo po sebi besmisleno dovesti tamo nekog Milunovića, a preskočiti verne saradnike, koji su uzgred daleko stručniji za tu oblast od izabranog. To je isto kao da je imenovan Budić, osim što on nije član Natoševića i nije se okumio ni sa kim. :)

I hvala na savetu, bavio bih se ja enigmatikom, ali nema mesta za najbolje. :) Sve ste zauzeli ti i tvoja vesela družina sa falš-pečatom.