понедељак, 28. април 2014.

ENIGMATIKA U NEENIGMATSKIM NOVINAMA - SOCCER (1)

Naslovna strana - SOCCER
Impresum - SOCCER
Skandinavka - SOCCER

Od danas na blogu uvodimo novu rubriku - ENIGMATIKA U NEENIGMATSKIM NOVINAMA, u kojoj ćemo predstavljati enigmatiku u neenigmatskim novinama i časopisima.
Za početak predstavljamo skandinavku u časopisa "Soccer". Časopis "Soccer" izlazi u Beogradu (možda se može nabaviti i u nekom drugom gradu gde ima kladionica "Soccer"), izlazi utorkom i petkom, besplatan je, deli se u kladionicama "Soccer", i predstavlja listu sa utakmicama i kvotama za klađenje. Format časopisa je A4.
Skandinavku formata 15x21 (bruto) u časopisu objavljuje "Mačvanin". Ne znam ko se krije iza ovog pseudonima, pa ako neko zna to može ovde da napiše. Inače nikad mi nije bilo jasno zašto neki enigmati kriju šta rade, pa se ne potpisuju ili se potpišu sa nekim pseudonimom koji niko ne zna.
Kvalitet skandinavke je takav, kakav je, a s obzirom u kojem se časopisu pojavljuje može da bude i zadovoljavajući (bitno je da je sve rešivo).
Poziv svi enigmatima, da ako u svom gradu imaju neki lokalni časopis, novine u kojima ima enigmatike, da mogu ako to žele da skeniraju i da mi pošalju mejlom, pa da stavimo na blog, kako bi svi enigmati imali mogućnost da vide šta se sve radi od enigmatike u Srbiji.

6 коментара:

Анониман је рекао...

Skandinavka nije ništa posebno, a i opis za KEP nije dobar. U Srbiji je uvek bio KUP EVROPSKIH ŠAMPIONA a ne POBEDNIKA.

Rešad Besničanin је рекао...

Mile, "Mačvanin" je pseudonim Milenka Mijatovića. Znam da mi je pričao da sastavlja skandinavku za list neke sportske kladionice, nisam tačno znao koje. Ovo prvi put vidim.

Миле Јанковић је рекао...

Hvala Rebesu, dakle, utvrdili smo ko ovo sastavlja.

Mandrak је рекао...

I da je napravio ukrštenicu na finskom, grčkom ili kineskom, odmah bih znao ko je. Jedan je Mačvanin: uvek ista glupa kombinacija, otijatar, kapitalac, kanarinac, 5-6 do 50 dvoslova, ataman u nekom ćošku i množina gde joj mesto nije... Šta reći, slika i prilika trostrukog šampiona. Super, 10.

Анониман је рекао...

Dosadno kao i sve od Mijatovića.

Анониман је рекао...

Izvrsna ideja za sadrzaj na blogu, bravo Mile.
Hajro