недеља, 25. фебруар 2018.

"DOPRINOSI" SLAVKA BOVANA Enigmatskom savezu Srbije (1)

Poznato je da su EKK i Slavko Bovan isključeni iz ESS-a, što je potvrdila i Skupština ESS-a koja je održana 17.02.2018.
Kako se dotični nisu žalili Skupštini na odluku o isključenju, uz obrazloženje da nisu dobili nikakav dopis, bilo pismenim ili elektronskim putem, evo dokaza da su odluku dobili.
Ovo je objavljeno na blogu TIO uz mnoštvo komentara.
S obzirom da nije nije uložena ŽALBA, odluka o isključenju je PRAVOSNAŽNA, to jest sa njom su se složili i EKK i SB.
Članovi EKK, kojima nije jasan status u ESS-u, i koji su uporni u svojim nastojanjima da su oni lično nepravedno isključeni iz ESS-a, poručio bih samo da svoje članstvo u ESS-u, mogu da ostvare preko nekog drugog kluba ili direktnim učlanjenjem u Savez kao samostalni članovi.

U nekoliko nastavaka biće prikazani "doprinosi" Slavka Bovana ESS-u, nažalost njegovih pravih doprinosa ESS-u jednostavno NEMA, sve svoje snage je usmerio protiv ESS-a zarad svoji ciljeva.

8 коментара:

Миле Јанковић је рекао...

Izbrisan je anonimni komentar,
Ako imate nešto da kažete, morate se potpisati.

N. Petkovski је рекао...

Čitam Mile na tvom blogu sledeće: "Poznato je da su EKK i Slavko Bovan isključeni iz ESS-a, što je potvrdila i Skupština ESS-a koja je održana 17.02.2018.
Kako se dotični nisu žalili Skupštini na odluku o isključenju, uz obrazloženje da nisu dobili nikakav dopis, bilo pismenim ili elektronskim putem, evo dokaza da su odluku dobili.
Ovo je objavljeno na blogu TIO uz mnoštvo komentara." (sledi ilustracija).

E, pa, Mile, da ti kažem nekoliko stvari koje su se redosledno dogodile. Željko Dimović je doneo tu odluku 27.11.2017 godine, objavljena je na sajtu ESS. Slavko Bovan ju je istog dana objavio i na svom blogu, a i službeni odgovor 03.11.2017, pa i napis pod naslovom "Ko govori istinu" 03.11.2017. Onda su na sajtu ESS objavljene reakcije povodom te Željkove odluke i to: Saopštenje "Vuka Karadžića 03.11, pa odgovor Jovana Nedića 04.11, pa EK "Niš" 07.11, pa Krste Ivanova 07.11.2017. U svim ovim dopisima i komenatarima po blogovima (Slavka Bovana i Željka Dimoviće) je jednodušno ukazano da je Odluka Ž. Dimovića, nezakonita i nestatutarna i da ne može da opstane. Treba da se zna da kad se donosi neka odluka, rešenje, presuda i slično, uz tekst odluke, mora se dati obrazloženje, ali OBAVEZNO i pravni lek - pravo na žalbu nezadovoljne stranke da može da je podnese u roku od toliko i toliko dana nakon PRIMANJA odluke, tom i tom subjektu koji će je razmatrati i rešavati po njoj. Takav se akt MORA službeno dostaviti na adresu sedišta kluba (u ovom slučaju EKK, a predsedništvu ESS je dobro poznata ta adresa). Ne možeš MIle smatrati da je EKK DOBIO taj akt time što je objavljen na blogovima ili sajtovima.
Kažeš da nije podnešena žalba. Jeste Mile, jeste i to mnogo puta, ne jednom. Naime - svaki gorepomenuti dopis koji je objavljen na sajtu ESS, a i u komentarima na blogove Bovana i Dimovića u kojima se napada nezakonita i nestatutarna odluka predsednika ESS - JESTE ŽALBA, zato što bi u toj žalbi bilo napisano UPRAVAO ONO za šta se optužuje Predsednik ESS i zbog čega bi ta Odluka pala. E, pa upravo na način na koji je Odluka "dostavljena" EKK, na isti način je i žalba podneta i od strane EKK i pojedinačno od više ljudi dopisima (na sajtu ESS) i komentarima po blogovima.

I ja sam jedan od onih koji je žestoko kritikovao ličnu Odluku predsednika ESS i tražio poništenje te Odluke, ali i odgovornost predsednika i ostalih članova predsedništva ESS, tražio sam i raspuštanje trenutnog ESS, smenu predsednika i šlanova predsedništva i izbor novih. Sve je to Mile MOJA ŽALBA na tu Odluku kao član EKK koji je tom Odlukom isključen. Sigurno si čitao reakcije "povređenih" osoba tom mojom žalbom - usledile su vređanja, psovke, pljuvanje, psovanje, negirana mi je i nacija - sve civilizovane reakcije "časnih" članova ESS koji su sedeli nadohvat ruke predsedniku ESS na zadnjoj Skupštini, a nisu NIČIM sankcionisani na toj Skupštini, iako sam ih ja prozvao, ali je Željko obrisao sve te njihove komenatre, te ih je time abolicirao i eto ih, još su u ESS i ne fali im ni dlaka sa glave. Time vam se dalo za pravo da i dalje rovarite i sprovodite diktauru.

Treba li da te potsetim da je na poslednjoj Skupštini obelodanjeno da se odluke donose tako što je neko pijan, a neko drogiran (oprosti, ali koliko sam pročitao - ovo su tvoje reči).

Luka је рекао...

Kao prvo, Nikola, bitna ispravka krivog navoda: Predsednik je svoj "ukaz" objavio na svom blogu 27.10.2017 godine. Samo iz razloga da ne bi glasnogovornici Predsedništva ESS-a da "lažeš".

Potpisujem svaku tvoju riječ, i kao što vidim, tvoje inspektorsko oko i zaključivanje, još uvijek je na zavidnoj visini.

Nadam se da ćeš ti bolje proći nego ja, bar što se tiče ogovora na postavljena pitanja.

A možda bi najbolje bilo da više ne komentiramo poteze "organa" od 10-ak članova, u kojem jedan donosi odluke, drugi ih tumači, treći diktira ko smije a ko ne smije sve to komentirati... Izgleda kao da ni oni među sobom ne komuniciraju, a kamoli da se traži mišljenje oslalih članova.

Sve bliže sam teoriji onih koji kažu da i ne treba biti u organizasiji koja ima takvo rukovodstvo.

Luka је рекао...

U žaru pisanja ispustih bitnu riječcu!

Samo iz razloga da ne bi glasnogovornici Predsedništva ESS-a rekli da "lažeš".

Pokušavam promišljati čemu sve ovo. Pa mi padaju na um razne mudroslovice, neke još i iz vremena starih Latina:

Zavadi pa vladaj!
Kadija te tuži, kadija ti sudi!
Napad je najbolja obrana!

... i na kraju: Šutnja je zlato!

... ali ima i ona: Nije zlato sve što sja.

... te zaključujem sa: U nadi je spas!

N. Petkovski је рекао...

Da, Luka, napravio sam lapsus. Imaš pravo, datum je 27.10.2017. Lako se moglo zaključiti da je lapsus, jer su svi ostali dopisi nakon 27.10. objavljeni prve sedmice novembra. A niko mi ne može reći "lažeš" jer ja niti pijem, niti se drogiram, uvek sam trezan, čiste pameti, bistrog razuma i mirne savesti.

Миле Јанковић је рекао...

Ti si Nikola očigledno najpametniji, sve znaš, a nisi bio ni na jednom sastanku.
To što je neko pisao na blogu SB nikako ne može da bude ŽALBA, a najbolje od svega je da TI TRAŽIŠ PONIŠTENJE ODLUKE.
Pa ko si ti da uopšte nešto tražiš? Niko i ništa za srpsku enigmatiku.
Zato nemoj više da se javljaš na mom blogu, idi na neki drugi blog pa tamo piši šta god hoćeš.

Миле Јанковић је рекао...

Potpuno si u pravu Luka da ne treba da komentarišeš "organ" od 10-ak članova.
Samo te molim kada budete održali skupštinu HZS ili EK "Božidar Vranicki", da mi pošalješ slike sa istih, da mi pokažeš kako je to kad nije kao na "komemoraciji" i gde se svi kliberite dok neko na skupštini govori.
Ako uopšte i bude održane te skupštine.

Luka је рекао...

Večer Mile,

Zahvaljujem na odgovoru, a u 7 dana mogao si smisliti i malo kvalitetniji odgovor, sa odgovorima na pitanja i nedoumice, koje me kao "nezakonito" isključenog člana interesiraju.

Oprosti šti ti ne odgovorih odmah, no bijah na druženju koje je zasigurno bilo puno veselije nego ono Vaše. Možda će o tome ponešto biti i objavljeno, te će se moći slobodno komentirati, za razliku od Tebe koji, po konotaciji napisanog, ne dozvoljavaš da se uopće komentira ili, ne daj Bože, kritizira Vodstvo Udruge. I to od uredanog člana, koji to bijaše do jučer, dok nisam bez razloga i "naprasno", i prema meni dostupnim aktima Udruge, nezakonito isključen.

Ako te baš interesira, kao predsjednik EK Božidar Vranicki, Klub se, prema svom skromnom znanju, trudim voditi tansparentno već desetak godina. Sa vodstvom Kluba, prema zakonskim i klupskim aktima svake godine uredno održavam Skupštine, te druge skupove svakog tjedna. Do sada nije bilo većih primjedaba na taj i takav rad, a što se tiče atmosfere na Skupštini, ako ćeš mi vjerovati na riječ, ona je uvijek opuštena i vesela. Da je tome tako najbolje je biti prisutan pa se uvjeriti. Rad Kluba je javan i na skupovima mogu sudjelovati i "nečlanovi" pa ako želiš svjedočiti istom, samo reci, mogu ti uputiti i službeni poziv.

Nažalost, obzirom da je Klub kojem predsjedavam neprofitan i financira se samo od članarine, ne mogu ti obećati da možemo priuštiti besplatan boravak, no potrudit ćemo se, ako i druge dobronamjerne ljude počastitis pićem, a naći će se vjerujem i malo meze.

Poput one narodne "okreći da ne zagori", Ovdje i na drugim blogovima, priča se o svemu samo da se izbjegnu konkretni odgovori. Tako, ja još uvijek ne dobih odgovor: O što sam se ja kao člana ESS-a ogriješio, da bivam isključen? Ako je Slavko Bovan radio na štetu ESS-a, zašto nije isključen samo On, a ne čitav EKK, i njegovih 10-ak članova? Da budem precizniji zašto nije primijenjen isti aršin kao i u slučaju "isključenja" Zorana Radisavljevića?

Obzirom da je te odluke donio "samovoljno" predsjednik ESS Željko Dimović, možda ti ne znaš ili nisi kompetentan da mi odgovoriš i(li) (pro)tumačiš njegove odluke. Ali kao stariji i iskusniji kolega, bilo bi korektno da ga posavjetuješ da je ljudski, pristojno kulturno i korekto odgovoriti "kolegi" na postavljeno pitanje.

zahvaljujem na pažnji!