среда, 12. април 2017.

ŠARENA STRANICA IZ PROLJETNJEG SUPER FENIKSA BR.87

Proljetnji Super Feniks br.87, 23.03.2017.

8 коментара:

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...

Pogledajte pod ARILJANI. Pero

Анониман је рекао...

Миле Јанковић је рекао...

Komentari bez potpisa se brišu.
Nemam nameru da polemišem sa "Bezimenim" osobama.
Kako nas enigmata koje se javljamo na enigmatskim blogovima nema na hiljade mogu i da pretpostavim ko je Scipion.

zarptica.53 је рекао...

Izvinjavam se zbog izostanka potpisa. Prvi je nastao zbog moje sporosti, u drugom sam upotrebio jedan od svojih pseudonima. Pozdrav Peri!
Žarko Đokić

Миле Јанковић је рекао...

Pošto znamo autora komentara, evo ih ponovo, pa se mogu i komentarisati

1. Ariljac ili Ariljanin! Izveštaj sa Google-a u vezi "Ariljanin": 2 резултата (0,14 секунде/и, od toga 1 falš, tiče se Arijanin!

2. Skor: Ariljani Око 190 резултата (0,30 секунде/и)-Ariljci Око 5.510 резултата (0,24 секунде/и. Ne postoji stanovnik Arilja koji bi sebe ili svoju firmu nazvao Ariljanin. Možda bi to mogao da bude seljanin iz Ariljače, na Kosovu,mada je to pod velikim znakom pitanja.Ne znam da li postoji toponim Ariljan, to bi upalilo. Inače u 188 Ariljana jedva da se par odnosi na Arilje, a jedini relevantni izvor je iz Politike iz 2010. godine! Na kraju, jezička praksa u nas ne prepoznaje zasnovanost predmetnog pojma.
Scipion

Pozdrav Žarku.

Анониман је рекао...

Sjećam se da sam pitao urednika (Alfredo Ivankov) za tu riječ kada mi je predao tu stranicu na korekturu. Rekao mi je da ima potvrdu, no sad je na godišnjem pa ... Našli smo i kvadrat 7x7 od Branka Milovanovića u kojem koristi pojam ARILJANI, pa kad može Branko u 7x7 onda može i Antun u 8x8. Pozdrav svima, Pero

zarptica.53 је рекао...

Ne zameram, samo da se zna! Za Ariljce ne znam da li bi oprostili, ne sećam se da ima aktivnih enigmata iz Arilja, da ih priupitamo. Živela enigmatika!
Žarko Đokić