понедељак, 5. јун 2017.

POTREBNA POMOĆ


Sastavljajući jednu belinu 7x7, potreban mi je opis za BIJES PARIZA (ne znam šta je, da li je naziv nekog filma ili romana, mislim da je naziv neke pesme Šarla Bodlera, ali nemam potvrdu za to), a u obzir dolazi i neka druga reč (pojam) sa gore datom strukturom.
Ako neko zna opis za dati pojam, ili neku drugu reč sa ovom strukturom, potpisaću ga kao koautora ove križaljke, a biće i neko čašćenje kada se sretnemo na nekim okupljanjima enigmata.


9 коментара:

Goran T. је рекао...

Postoji film "The Rage of Paris" ("Bes Pariza") iz 1938. godine. Daglas Ferbanks je imao glavnu ulogu, a režirao ga je Henri Koster. Možda ti može pomoći.

Goran T. је рекао...

Evo, sad videh, glumi Daglas Ferbanks Jr., sin Daglasa Ferbanksa. Uostalom, evo linka: http://www.imdb.com/name/nm0001195/?ref_=tt_cl_t2

Миле Јанковић је рекао...

Hvala Gorane, evo sada vidim da ima u "Filmskoj enciklopediji" JLZ, napravio sam jednu odličnu belinu 7x7.

Бранислав Никић је рекао...

LEGIJE SPARTANACA
MAHINACIJE S PARAMA
BIJES PARTIZANA

Миле Јанковић је рекао...

Bane, ovo mi izlazi iz formata ukrštenice, a da nije pronadjen opis za BIJES PARIZA, onda bih morao da uzmem neki od tvojih predloga i da sastavim veliku belu talijanku 20x27 za Feniks.

Анониман је рекао...

Poštovani Mile,
BIJES PARIZA je ono što treba da koristiš, a Banetove sintagme bi teško prošle (s pravom)kod mojih urednika. Pozdrav, Pero

Миле Јанковић је рекао...

Pero,
sastavio sam križaljku sa BIJES PARIZA, pa sam ti je takvu poslao sinoć, a ove Banetove sintagme nisam ni proveravao šta znače i da li uopšte imaju neku validnu potvrdu.
Proverim ja svaku reč koju uvrstim, doduše bude tu i nekih nedoumica tipa CJEVASTA LIBELA ili CIJEVNA LIBELA???, ali tu na scenu stupa urednik koji donosi konačnu odluku.

Tonci M је рекао...

Mile, niz koji tražiš (iako s prevelikim repom zdesna) sadrži jedan od navodnih autora Historiae Augustae, elIJE SPARtijan.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Historia_Augusta

Миле Јанковић је рекао...

Tonči svaka ti čast kako si ovo pronašao.
Inače završio sam križaljku sa BIJES PARIZA.