субота, 4. јул 2015.

SKANDINAVKA IZ DANAŠNJIH DNEVNIH NOVINA "ALO"


Pošto Slavko danas na svoj blog nije stavio skandinavku iz današnjeg broja "Alo", evo da je stavim ja na svoj blog.
Prvo što se vidi je da skandinavka nije potpisana, za ovo ne znam razlog, da li se autor boji ili ne nekih komentara drugih enigmata ili je nešto drugo u pitanju (greška onog koji ukucava tekst u mrežu), lako rešiva i prilagođena čitalačkoj publici koja kupuje novine tipa "Alo". Očigledno je da je ovo autor sastavio bez upotrebe raznoraznih knjiga što se može videti iz reči koje je koristio. Nema tu onih reči koje su korišćene u prethodne dve skandinavke, da ih sada ponovo ne ponavljam.
Da neko sada ne kaže, kako to da ne kritikujem ukrštenicu u kojoj nema beline, odmah da odgovorim da su ovo dnevne novine, a ne enigmatski časopis, i da u ukrštenicama u dnevnim novinama PRVENSTVENO mora da se vodi računa o REŠIVOSTI i IZBORU REČI, pa teko onda o belinama, rasporedu i broju crnih polja.
Naravno da su važni i opisi, ovde bih jedino zamerio opis za reč NENADA, bolje bi bilo da je opisano kao "naše žensko ime".

2 коментара:

Анониман је рекао...

Да није неко други преузео да ради скандинавку, па зато нема потпис аутора???

Goran T. је рекао...

Ono što je meni palo u oči je objašnjenje reči za mesto Velika Vrbnica. To mesto se ne nalazi kod Aleksinca, već između Aleksandrovca i Kruševca.
Inače, ukrštenica služi svrsi. 95% opštepoznatih reči i to je to.