петак, 19. фебруар 2016.

NOVE VESTI U VEZI SARADNJE ESS I "ALO"


Danas je predsednik ESS Aca Janković stupio u kontakt sa Sretenom Radovićem (Sreten je nazvao Acu telefonom), i dogovoreno je da ESS radi još ceo mart Alo, Alo Razbibrigu, Blic i Blic Ženu.
Pošto radove za Blic i Blic Ženu nemamo, molim da se kroz komentare jave zaineresovani enigmati koji bi hteli da sarađuju u Blicu i Blic Ženi, a u ponedeljak kada budu definisani neki tehnički detalji (format, izbor ličnosti sa slike), ja ću napraviti raspored ličnosti ko će biti na slikama, i podeliti zainteresovanim enigmatama da ih sastave, gledajući da budu svi podjednako zastupljeni. Ukupno ima 31 skandinavka za Blic i 4 za Blic Ženu (ili 5, videću kojim danom izlazi Blic Žena).

I za kraj jedna vrlo važna vest (za mene nije važna, a za neke jeste), Sreten Radović je Aci Jankoviću potvrdio da je MILORADU ŽIVANIĆU ISPLAĆEN HONORAR za dnevne skandinavke koje je radio u Alo tri meseca. Dakle, nije ESS uzeo ničiji honorar.

DODATAK 20.2.
Aca je uputio zvanični dopis Ringijeru gde su završile pare od saradnje sa Alo u tri sporna meseca, tako da će se i na ovo dobiti odgovor. U svakom slučaju kakavgod da bude odgovor to uopšte neće pogoditi ESS, a neke druge možda i hoće.

Donji post je obrisan jer više nema potrebe da tu bude, jer se ESS dogovorio sa Ringijerom (kako-tako, ali je barem situacija jasna).  



6 коментара:

Rok Ban је рекао...

Ko je napisao-rekao da je ESS uzeo honorar?

Миле Јанковић је рекао...

citat SB:
2. Isplaćeno ESS, a novo rukovodstvo smotalo pare.(Po mom mišlenju, malo vjerovatna mogućnost, ali i to valja otkloniti)

Slavko Bovan је рекао...

Mile, puni citat komentara na mom blogu glasi:
"Pismom tražimo da se (obrati pažnju!) Alo oglasi u roku 15 dana. Iskreno sam vjerovao (i vjerujem) da je samo u pitanju greška administracije, ali da bismo otklonili svaku sumnju, upućeno im je pismo u kome tražim da se OGLASE i otkone dileme koje "vise u vazduhu"
1. Da kojim slučajem nije isplaćeno Živaniću, a on zakinuo saradnike? (Po mom mišlenju, malo vjerovatna mogućnost, ali između redova se u razgovorima pominjala i ta varijanta, koju je valjalo otkloniti)
2. Isplaćeno ESS, a novo rukovodstvo smotalo pare.(Po mom mišlenju, malo vjerovatna mogućnost, ali i to valja otkloniti)
3. Oni odlučili da ne plate (Vjerovatna mogućnost, ali to treba da kažu).
4. Mogli su da kažu i PARDON (uplaćujemo)."

Mile, svako ko je želio da pročita onako kako je napisao, shvatio je da lično mislim da su varijante 1 i 2 malo vjerovatne, odnosno da NE SUMNJAM ni u MŽ ni u ESS. To što obično pogrešno tumačiš ono što sam napisao, tvoj je problem.

Kad sam se već (nevoljno) javio da pitam šta bi sa prethodnom objavom?

Миле Јанковић је рекао...

Slavko, ovim tvojim javljanjem samo si mi napravio problem da moram da ti odgovorim, a vremena za kojekakve pisanije zaista nemam.
Ne znam da li ti je poznato, da se ja u zadnjih šest meseci uopšte nisam javljao sa svojim komentarima ni na jednom blogu, niti sam na svom blogu pisao nešto loše ni o jednom enigmati, uglavnom su bili prezentovani enigmatski prilozi, kao i informacije o radu Saveza. Doduše javio sam se samo jednom na tvom blog jer je neki šaljivdžija potpisao jedan komentar mojim imenom.
Tako će biti i ubuduće, jer ne želim da nikome kvarim zabavu mojim komentarima (nebitno kakvi su, uvek će se javiti neko sa kontrastavovima).
Za to vreme ja (a i drugi enigmati, uglavnom članovi Predsedništva ESS) sam ispljuvan na tvom blogu, doduše nisi ti lično pisao, ali si to dopustio jednoj individui, čije ime nije vredno ni spomena, što znači da se slažeš sa njegovim mišljenjem. Ti si samo «zaključio» da nije možda Mile Janković «kupio» Savez.
U pismu koje si poslao redakciji «Alo» u kojem tražiš honorare, spominješ i Mileta Janković, pa kakve veze imam ja sa vašim honorarima?
Razlog zašto je takvo pismo napisano, ne znam, ali znam da je u njemu trebalo da stoji SAMO zašto hononor nije uplaćen, i ništa više. Kakvo spominjanje ESS, EKK, Slavka i ostalih saradnika, to redakciju «Alo» ne interesuje, oni imaju samo obavezu sa MŽ.
Nije mi jasno zašto odmah po uplati honorara za Alo Razbibrigu, nije traženo gde je honorar za dnevne skandinavke?
Samo spominjanje ESS, da nije možda na njegov račun uplaćen račun je krajnje neprimereno (plus toga upotrebio si jako lep izraz «da nije novo rukovodstvo SMOTALO pare»).
ESS i da je hteo nije mogao da naplati honorar, jer u tom periodiu nije imao ugovor sa «Alo».
Kažeš da ne sumnjaš u ESS, pa zašto onda tražiš da se to istraži?
Kako bi se ti osećao da ja na primer kažem: Da nije Slavko Bovan ...uradio to i to (naravno nešto loše)..... ja naravno ne sumnjam u njega, ali da mi to za svaki slučaj proverimo. Verovatno ti ne bi bilo pravo.
Ne znam šta ćeš da uradiš kada Ringijer odgovori samo JESU-NISU (verovatno će tako i da bude), ali to ESS i ne interesuje.
Ako hoćeš moje mišljenje u vezi honorara, mislim da su po automatizmu uplaćeni Pokrajcu, koji je to radio do juna.
Toliko od mene.

Анониман је рекао...

Све ће се сазнати када стигне одговор из АЛА, нема потребе за препуцавање.

Анониман је рекао...

Prepucavanje ili ne, od novina ALO na adresu Saveza neće stići nikakav dopis u vezi ovoga, jer Savez sa tim nema veze. Ipak treba Slavko malo da razmisli, ili uopšte da razmisli o tome. Ime Saveza NE SME da koristi za svoje potrebe, bez obzira radi li se o nekakvom uspehu uli ne.