субота, 26. март 2016.

KONKURS ZA (NEKE) ENIGMATE


КОНКУРС ЗА САСТАВЉАЊЕ СКАНДИНАВКЕ "ВУК 2016 "
Као и ранијих година, Удружење енигмата "Вук Караџић" расписало је за своје чланове, наградни конкурс за састављање скандинавки.
Величина скандинавке је 10x21 цм. бруто.
Скандинавке су без слике а формат је прилагођен објављивању у листу "Илустрована политика"
Скандинавке није потребно описивати, али за мање познате речи, написати дефиниције. Број радова није ограничен.
Радови се шаљу под шифром у посебној коверти са именом и презименом на адресу: Удружење енигмата "Вук Караџић", 11070 Нови Београд, ул. Омладинских бригада 71.

Рок за достављање радова је  1.мај 2016. године.

Резултати ће бити објављени у билтену "Вуков ковчежић" број 28, и  на Годишњој конференцији удружења, крајем маја 2016. године.


Preuzeto sa sajta ESS-a.

.........................................................................................

Ono što mi prvo pada u oči je da je konkurs zatvorenog tipa, to jest samo za članove Udruženja "Vuk Karadžić", što smatram da nije dobro, naročito jer nema nikakvih novčanih nagrada.
Moje mišljenje je da svi enigmatski konkursi treba da budu otvoreni za sve enigmate, bez obzira da li su ili nisu članovi nekog kluba, udruženja, saveza.............

3 коментара:

R.Jovicic је рекао...

Dragi Mile!
Zahvaljujem ti na objavljivanju konkursa "Vuk-2016".
Apsolutno si u pravu. Ali, para nema, pa nema...Ti se sećaš da je "Vuk Karadžić" ranije raspisivao konkurse svake godine u tri discipline za sve enigmate. Bila su to dobra vremena. Danas je tako.. Finansije su slabe...ali nekih nagrada će biti.
Srdačan pozdrav...R.Jovičić

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Поштовани Радојице,
слажем се са мишљењем Мила да је то замишљено само за енигмате, чланове клуба и да ми остали немамо право учешћа. Слажем се да је и велика беспарица. Но, шта је ту толико страшно да неке од награда, ако их и буде, добије неко други ко није члан клуба. Учешћем више енигмата добићете много више укрштеница а сигурно и у квалитету. За тај исти фонд који сте планирали. И није само то у питању. Има енигмата који раде за новац а има и оних који раде јер им се ради, а новац је секундаран. Па ако се и други сарадници укључе, биће квалитетнији конкурс. Још увек вам није касно да ту грешку исправите....
Срдачно вас поздрављам

R.Jovicic је рекао...

Poštovani Živadine!
Ma u pravu ste i vi, ali...niotkud nema nikakve pomoći, osim onoga što sami članovi ovog udruženja urade.
Ako imate želju vi slobodno pošaljite radove na konkurs, a pozvaćemo Vas da budete gost na našoj godišnjoj konferenciji krajem maja 2016. godine.
Lik nije težak, a skandinavka će biti objavljena u listu "ilustrovana politika", koja nije dve godine platila honorar. A kad će, ne znamo...?
Srdačan pozdrav i poštovanje...R.Jovičić