петак, 13. децембар 2013.

ENIGMATSKI VREMEPLOV (11) - Trodimenzionalna ukrštenica (kocka)


Prva trodimenzionalna ukrštenica objavljena u Srbiji.

Autor: Mile Janković
Eureka Šampionka, april, 1989.

3 коментара:

Trodimenzionalac је рекао...

Gospodine Mile,
Pre dva dana sam video tekst i sliku na ovom blogu, gde saopštavaš javnosti da si Ti objavio Prvu trodimenzionalnu ukrštenicu u Srbiji a ne Dragan Ristić, uz komentar "...ali,avaj, voli čovek da se hvali,...".
Naime, Ti i ja smo razgovarali o tome još 2010.godine, kada si mi doslovce rekao "mislim da sam ja objavio trodimenzionalnu ukrštenicu pre ovog datuma, ali neka, potražiću ja pa ću ti javiti". Iako sam te ja podsećao na datu reč da ćeš potražiti i javiti mi, Ti se do ovoga časa nisi oglašavao. Da obavestim čitaoce da sam ja na svim sastancima i susretima enigmata, molio sve one koji imaju bilo kakva saznanja o tome, da me obaveste radi prikupljanja verodostojnog materijala.
U akciju prikupljanja materijala za buduću moju knjigu uključeno je više desetina sadašnjih vrsnih enigmata. Imajući u vidu da se Ti nisi oglašavao, smatrao sam da je moja tvrdja istinita, bez pretenzija da "kradem" nečije zasluge i prisvajam ih.
Ovom prilikom želim da izrazim zadovoljstvo što si ovaj podatak izneo sada,tj. pre štampanja knjige, kako bi se izbegla nepravda koja bi bila učinjena tebi, a mene poštedela "ničim izazvano" neprijatnosti.
Čestitam ti na ovome i budi uveren da je ovo i za mene olakšanje i da će, nadam se, moj trud na ovom projektu biti svesrdno podržan sa tvoje strane.
Još jednom pozivam sve kolege enigmatičare ili enigmate da se, dok još ima vremena uključe u ovaj projekat popularizacije "Enigmatskog iskoraka u tri dimenzije".
Još jednom, čestitam i želim da se moj komentar najispravnije shvati i prihvati.
Sa velikim poštovanjem pozdrav od Dragana Ristića iz Surdulice.

Миле Јанковић је рекао...

Dragane, ja sam toliko mnogo u poslovima da bukvalno ne znam gde mi je glava od silnog posla. Zato nisam imao ni vremena ni volje da čeprkam po arhivi i da tražim opipljiv dokaz o ovoj ukrštenici.
Inače ova kocka je nastala po uzoru iz jednog grčkog enigmatskog časopisa kojeg sam bio slučajno nabavio, redakciji Eureke sam bio poslao isečak iz tog časopisa tako da su oni grafički napravili vernu kopiju iz tog grčkog časopisa.
Posle toga nisam više sastavio ni jednu trodimenzionalnu ukrštenicu.
Pozdrav, Mile

Trodimenzionalac је рекао...

Mile,
Ja se nadam da bi posle mog veoma korektnog komentara trebao u najmanju ruku da povučeš "šaljivi ili zajedljivi" komentar na moj račun i priključiš se daljoj saradnji.
Pozdrav
Dragan Ristić