петак, 2. мај 2014.

ENIGMATIKA U NEENIGMATSKIM NOVINAMA - dnevni list "DNEVNE NOVINE" (Podgorica) (5)

NOVOGODIŠNJI ENIGMATSKI DODATAK U DNEVNOM LISTU "DNEVNE NOVINE" (PODGORICA)
Strana 1

Strana 2

Strana 3

Strana 4

Strana 5

Strana 6

Enigmatski dodatak je uradio Jovan Novaković.
Format strane 275 x 392 mm.
Skandinavku formata 12x16 (sa opisnim poljima) sastavlja Branislav Nikić. Od ponedeljka do petka objavljuje se 1 skandinavka i 1 osmosmerka na engleskom jeziku (ovo ne znam ko sastavlja), kao i dva sudokua. U dvobroju (subota - nedelja) objavljuju se dve skandinavke i dva sudokua.
Prilog Ilija Đurković.

4 коментара:

Анониман је рекао...

Lijepo ovo izgleda, raznovrsno, uredno... Zanimljivo je da je autor smatrao nepotrebnim dati uputstva za bijelu, mozaicnu, brojchanu... ipak je rijech o prilogu u neenigmatskom listu.

Je li ovo jedini primjer redovnog objavljivanja nekog priloga na engleskom (ili nekom drugom stranom jeziku)?

Hajro

Миле Јанковић је рекао...

Koliko ja znam, ovo je jedinstven slučaj da se redovno iz dana u dan objavljuje osmosmerka na engleskom jeziku. Meni ovo liči da redakcija ne želi da plaća honorare, pa koristi "Crossword compiler" pri sastavljanju osmosmerki (u programu ima samo engleska baza reči).
O ovome bi mogao nešto više da kaže Bane Nikić.

Анониман је рекао...

Nije besmisleno uvodjenje engleskog "na mala vrata", je li ovo najbolji nachin nisam siguran. Da su rjeshavachi reagirali ngativno redakcija bi sigurno odustala.
Hajro

Бранислав Никић је рекао...

Ja imam dogovor sa Dnevnim novinama još od prvog broja (oktobar 2011.) da im radim skandinavku, a osmosmerku i sudoku oni sami skidaju s interneta. Ima sajtova na kojima možete zadati dimenzije osmosmerke i program koji radi onlajn će vam je vrlo brzo napraviti. Progame za sastavljanje sudokua je još lakše naći.
Što se tiče novogodišnjeg dodatka, ja nisam bio u mogućnosti da ga pripremim, mada nisam bio ni obavešten da se to priprema, dok mi se Jovan nije javio. Jovan je to stvarno lepo odradio, ali ne znam da li je svoj trud uspeo da naplati.