понедељак, 3. новембар 2014.

ENIGMATIKA U NEENIGMATSKIM NOVINAMA - Enigmatski dodatak"Ukrštenica" u dnevnom listu "POLITIKA" (Beograd) (9)


Od subote 1.11 2014. u dnevnom listu "Politika", enigmatski dodatak "Ukrštenica" radi Mile Budić umesto firme "Una Press" za koju je enigmatiku radio Miroslav Cvetković. Kako radi, bolje i da ne radi. Sve njegove majstorije možete da vidite iz samo ove skandinavke, gde se može videti svašta. Od toga da ima dva ista troslova, pa da troslovi imaju i množinu i jedninu, najveći biser je kako je opisan pojam OBIČAJI - Adet (mn.), ma genijalno. O prosečnoj dužini reči, bolje i da ne govorimo, ako neko ima toliko vremena neka izračuna, ja trenutno nemam volje za tako nešto.
Kako je i zašto Mile Budić preuzeo da radi "Ukrštenicu", stvarno ne znam, jedino da radi baš džabe (ja ovo ne bih u svojim listovima objavio ni za džabe, ma da mi on i plati da mu objavim, ja ovo ne bih objavio).

1 коментар:

Mandrak је рекао...

Ta prestižna kompanija i zaslužuje takvog majstora. Gospodin Budić je pravi izbor, i ako ima pravde, pod hitno mu treba prepustiti enigmatiku u svim Politikinim izdanjima. To ionako više niko ne čita (tiraž do 5 000) osim šačice izlapelih drtina, a njima je potpuno svejedno da li je enigmatiku pravio program, psihotični pop ili umno zaostao čovek sa tehnološki zaostalom mašinom. :)