четвртак, 27. август 2015.

31. SOZAH – PREDNATJECANJE – MALO O ZADACIMA



Poštovani zagonetači!
Veoma nas raduje odaziv zagonetača, rekacije, pitanja pa i ”špotanja” koja su uslijedila nakon objave 1. zadatka prednatjecanja.
Hvala Vam svima i uključite se i nadalje.
U najavi smo najavili da će biti sastavljačkih, rješavačkih pa i logičkih zadataka. Naravno da će se ukupni rezultati zbrajati po kategorijama, ali i ukupno i imat će učinak na ukupne rezultate (pobjedu!!!) na 31. SOZAH-u. Prvi zadatak je bio sastavljački, a za druge ćemo vidjeti, bit će svega.
Najprije jedna velika molba ”vlasnicima” i uređivačima blogova koju su prenijeli najavu i zadatke (hvala svima!!!). Kako njihove objave ne bi imale učinak na konačne rezultate, molim sve da objavljene zadatke MAKNU sa blogova, siteova, sajtova …. istog dana kad ih i mi mičemo sa našeg portala. Dakle, 24 sata nakon objave. Evo, danas iza 20 sati mi povlačimo zadatak i molim Vas da isto učinite i Vi. Inače se gubi smisao ”aktivnog” praćenja i sudjelovanja. 
Uz 1. zadatak, nešto što je promaklo ( ispričavam se svima, ali znate kako se kaže. tko radi može i pogriješiti.)
  1. Zadatak je mala križaljka:  Korektna križaljka nosi do 35 boda, s time da se boduju samo slova(nema bodova za crna polja). Dodatnih 5 + 7 bodova nose ime i prezime (FRANJO MARCIUŠ). Kao što je napisano, dvoslovi i troslovi opisani stranim kraticama ”kažnjavaju” se sa po jednim negativnim bodom.  Za neispravnu riječ oduzima se onoliko bodova koliko slova ima ta riječ.Nema nikakvih negatvnih posljedica za riječi koje se križaju sa tom riječi. Zato molim autore da kod riječi koje bi mogle biti nepoznate uz opis dodaju izvor. ( Ocjenjivačku sud će kod takvih radova ipak prije bodovanja, ako to sam ne uspije naći, tražiti od autora izvor za potvrdu riječi – za to postoji E-pošta).
Nakon što radovi budu pregledani i potvrđena ispravnost, organizator će radove dati na ocjenjivanje (ocjena ljepote/kvalitete) priznatim autorima (urednicima ) koji inače neće sudjelovati u natjecanju, koji će svaki rad ocijeniti ocjenom od 1 – 5 (nezavisno i bez oznake autora), pa će se te ocjene (bodovi) pridodati.
Ovo je nedostajalo jučer uz zadatak i molim sudionike da , uz isprike još jednom, prime to na znanje.
Toliko za danas. Zadatak broj jedan odlazi na spavanje, i još jednom molim blogere da ih sakriju do daljnjeg.
Ne zaboravite: sva se rješenje šalju odjednom, na kraju prednatjecanja na obrascu koji ćemo objaviti!!

Zagonetči, odgonetači, enigmati, logičari uz lijepe enigmatske pozdrave, do slijedećeg zadatka.
USKORO!!

PREUZETO SA  http://vazak.net/

ZADATAK PRVOG KOLA JE UKLONJEN SA BLOGA PO PRAVILIMA ORGANIZATORA.

Нема коментара: