недеља, 18. октобар 2015.

Danas je izašla "ALO RAZBIBRIGA" br.93 koju je uradio ESS

Danas (18.10.2015.) se pojavila Alo Razbibriga br.93 koju je uredio i tehnički pripremio Enigmatski savez Srbije.

U listu su izvršene neke izmene u odnosu na prethodne brojeve koje je radila jedna druga ekipa, promenjeni su formati kod skandinavki, klasične ukrštenice i bele, a aritmogrifna ukrštenica je zamenjena sa mozaičkom ukrštenicom. Ovo je sve uređeno zbog bolje preglednosti enigmatskih priloga (smanjeni su formati, a povećani kvadratići ukrštenica), čime postignut cilj da sva slova u ukrštenicama budu veća, a time i ukrštenice čitljivije.

Redakcija Alo je prezadovoljna sa ovom saradnjom, jer dobija kompletno pripremljen list.

Ovo će sada da bude standardan raspored enigmatskih radova u svim narednim brojevima Alo Razbibrige, pa saradnici mogu da šalju svoje radove na ove formate (vidi uputstvo za saradnju OVDE), mozaička ukrštenica je dimenzija 16x11 i treba da bude simetrična (mogu se samostalno napraviti drugi likovi).

Inače redakciji su već poslati brojevi 94. i 95. a saradnici koji su sarađivali u ta dva naredna broja su: Zoran Radisavljević, Ilija Ozdanovac, Milan Žarkovački, Željko Dimović, Saša Čolaković, Vladimir Šarić, Gordana Šarić, Marjan Radaković, Branislav Nikić, Gojko Mandić i Mile Janković.

Očekujem da se jave i ostali enigmati koji žele da sarađuju, ovde prvenstveno mislim na autore ukrštenica, sa svojim radovima.

U ovom broju redakcija je načinila tri greške (barem sam ih ja toliko pronašao), na naslovnoj strani stoji aritmogrifna a treba mozaička, a na petoj strani, u naslovu je ostao stari natpis FOTO REBUSI a treba REBUS, i u impresumu je ostao stari urednik.
EVO OSTALIH STRANICA





3 коментара:

Миле Јанковић је рекао...

Danas posle 20 časova na blog će biti stavljene i ostale (enigmatske strane).

Бранислав Никић је рекао...

U impresumu i dalje stoji da je urednik enigmatskog dela Milorad Živanić!?

Миле Јанковић је рекао...

Nisu ispravili, mada sam im napisao da stave "Enigmatski savez Srbije". Ispraviće u narednom broju.