четвртак, 1. октобар 2015.

UPUTSTVO ZA SARADNJU SA "ALO" (dnevna skandinavka)

UPUTSTVO ZA SARADNJU SA "ALO" (dnevna skandinavka)

1. Format skandinavke 14x20 bruto (neto za sastavljanje 13x19).
2. Slika može da se stavi u bilo koji ugao ukrštenice, i nije limitirana veličinom, može 6x6, 6x7, 7x7..... itd.
3. U skandinavci nije obavezna belina, ali ako se sastavi onda mora da bude lako rešiva i da ime ličnosti prolazi kroz belinu.
4. Izbor ličnosti u skandinavci je slobodan, a ličnost treba da bude domaća i savremenik (pokojnici ne dolaze u obzir). Ličnosti mogu da budu pevači(ce), glumci, sportisti, umetnici, tv-voditeljke, novinari.........
5. Skandinavku nije potrebno opisivati, već je dovoljno poslati samo rešen lik, bilo imejlom ili poštom.
6. Da bi se izbeglo ponavljanje ličnosti, poželjno bi bilo da saradnici jave koje ličnosti će sastaviti. Najbolje bi bilo napisati u komentarima na primer "ja sastavljam to i to" tako da svi mogu da vide koje su teme iskorišćene, to jest zauzete.
7. Skandinavke se mogu slati na imejl jankovicmile@gmail.com, ili na adresu "EN-PRESS", Čika Stevina 2/5, 21000 Novi Sad.
8. Do sada je predato 7 skandinavki sa sledećim temama: Branislav Lečić, Milica Todorović, Vesna Dedić, Ceca Ražnatović, Cune Gojković, Toma Panters, Milica Nedić.
9. Saradnja je dozvoljena SVIM ČLANOVIMA ESS-a bez obzira na raznorazne razmirice, svađe, netrpeljivosti između pojedinih enigmata.
10. Sve ostale pojedinosti (honorari, izbor urednika) će objaviti predsednik ESS-a Aco Janković.

Uputstvo sa saradnju sa "ALO RAZBIBRIGA" biće objavljeno za dan-dva kada budem izradio nove mreže za istu (menja se format).
                                                          Mile Janković

1 коментар:

Voja је рекао...

Da napomenem da su već iskorišćena i imena Vladimir Jelić, Milica Dabović i Milan Kalinić. Te skandinavke sam ja uradio.